Aceasta reteta de salata de avocado cu morcovi si portocala i,bina texturi diferite cu gusturi ce se completeaza, o salata potrivita pentru serile calde.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Zdrobeste usturoiul impreuna cu sarea pana obtii o pasta. Adauga amestecul intr-un bol adauga cuminul, semintele de coriandru, fulgii de ardei iute si ulei de masline si amesteca bine. Adauga morcovii si amesteca bine sa se acopere cu condimente. Mai adauga putina sare, apoi aseaza morcovii pe o tava de sticla potrivita pentru cuptor, intr-un singur strat. Toarna putina apa in tava cu morcovii, dar nu deasupra lor ca sa nu speli condimentele. Da-i la cuptor pentru 25 de minute, dupa ce ai acoperit tava cu folie. Dupa 25 de minute scoate folia si mai lasa-i pana se rumenesc.

Intre timp taie in jumatate portocala ca si cum ai face cu o lamaie. Stoarce sucul si pune-l deoparte. Dupa ce morcovii sunt gata scoate-i pe un platou si lasa-i sa se racoreasca putin.

Scoate avocado-ul din frigider, taie-l in doua si curata-l apoi taie-l fie cuburi fie felii, pune-l intr-un bol impreuna cu sucul de portocala, cel de lamaie, 2 linguri ulei de masline si sare dupa gust. Amesteca bine folosindu-te de maini. Adauga si morcovii impreuna cu toate condimentele ramase in tava, adauga cealalata portocala curatata si taiata felii, si adauga frunzele de coriandru.

Serveste salata de avocado cu morcovi si portocala cu frunze de coriandru proaspete. Daca ti se pare prea goala poti opta pentru bucati de branza feta si seminte de rodie.