Prajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si celebrele ciocolatele ce-i dau numele.blatul: - se bat bine galbenusurile cu zaharul si cand aceasta compozitie devine pufoasa se adauga si mierea, pe urma si celelalte ingrediente iar la final se incorporeaza usor, albusurile batute spuma cu un praf de sare. - se tapeteaza o tava cu hartie de copt; se toarna aluatul; se coace in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 minute. - blatul copt, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. crema: - se mixeaza frisca lichida, pana isi dubleaza volumul; se adauga siropul si lichiorul de menta si se amesteca. glazura: - se pun intr-un vas, pe foc, untul, apa, uleiul si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Glazura se lasa sa ajunga la temperatura camerei. glazura pentru decor: - se pun intr-un vas, pe foc, untul si frisca lichida si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata, amestecand pana la topirea completa. sirop: - se amesteca apa cu siropul si lichiorul de menta si se incalzesc usor. Asamblarea: Se aseaza blatul pe platou, se insiropeaza; se intinde jumatate din crema si jumatate din prima glazura ; se da la rece pana se intareste glazura. Se adauga restul de crema si restul de glazura si se da din nou la frigider. Cand s-a intarit si cel de-al doilea strat de glazura, se scoate prajitura, se taie in cuburi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte, apoi se decoreaza cu glazura pentru decor.

Prajitura After Eight se serveste portionata.