Prajitura cu foaie de napolitana si crema cu rahat si nuca este o prajitura simpla, potrivita atat pentru o gustare dulce cat si pentru un platou festiv cu prajituri.

Blatul Albusurile se separa de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma si se adauga o cana de zahar,cate putin.

Se pune apoi uleiul, zaharul vanilinat si faina.

La final se pune miezul de nuca, rahatul si stafidele.

Se amesteca.

Compozitia se pune in tava si se da la cuptor cca. 30 de minute.

Intre timp se face crema care se pune intre blat si foaia de napolitana:Intr-o cratita se pune unul sa se topeasca.

Se adauga si jumatate de cana de zahar iar cand untul s-a topit se pun galbenusurile. Se amesteca pana incepe sa se ingroase.

Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Cand s-a racit, se pune un o foaie de napoitana, crema, blatul, crema si iar foaie de napolitana. (ca in poza).

Pentru aceasta prajitura prefer functiile coacere si fierbere innabusita ale aparatului Philips MulticookerPrajitura cu foi de napolitana se lasa la presat si se serveste rece.