Tarta cu dovleac si gem de portocale este un deliciu! Aluatul fraged de tarta se potriveste perfect cu crema fina si aromata de dovleac si cu gemul de portocale.

Crusta:1.

Se pune in robot faina, 1/4 lingurita de zahar si 1/2 lingurita de sare si pulsati o data pentru a se amesteca. Se adauga untul si se proceseaza cu impulsuri scurte, pentru a forma -firimituri cu dimensiuni de bob de mazare, circa 20 - 25 de secunde. In timp ce pulsati, treptat, se adauga apa pentru a forma firimituri mari, umede, aproximativ 10 secunde, nu mai mult. Scoateti aluatul afara, pe o suprafata presarata cu faina si presati usor, cu mainile pentru a forma un disc. Se acopera cu folie de plastic si se pastreaza la frigider timp de cel putin 1 ora.2.

Pe o suprafata presarata usor cu faina, intindeti aluatul intr-o foaie rotunda si potriviti-o intr-o tava de tarta. Se pastreaza la frigider 20-30 de minute. 3.

Se acopera fundul tartei, peste aluat cu un cerc de hartie de copt peste care se pune fasole uscata si se da la cuptorul preincalzit, pentru 15 min. Se scoate hartia cu fasolea si se mai coace, reducand focul pana capata culoare aurie. Se scoate si se lasa pe un gratar sa se raceasca.

Umplutura:1.

Cu o zi inainte, se taie dovleacul bucati potrivite si se pune cu tot cu coaja intr-o tava, in cuptor, pana se moaie. Se lasa sa se raceasca si se curata de pe coaja. Se pune in robot,impreuna cu gemul de portocale si se face pasta. Se adauga scortisoara pisata, nucsoara, cuisoarele si ghimbirul apoi ouale, unul cate unul, smantana si amidonul.2.

Se toarna peste crusta de tarta coapta si racita, peste care s-au presarat nucile tocate si prajite in cuptor. Se coace tarta in cuptorul preincalzit, pana ce scobitoarea introdusa in mijlocul tartei iese curata.

Ornamentele:1.

Din ingredientele prezentate in afara de zaharul brun, se face un aluat la fel ca cel pentru crusta. Se intinde foaia si se decupeaza formele pe care le doriti (frunze, flori, stelute etc.) se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt, se presara cu zahar brun si se coc 15 minute in cuptorul preincalzit. Reteta de tarta cu dovleac si gem de portocale a fost propusa de gecuza pe forum culinar.

Serviti tarta cu dovleac si gem de portocale dupa ce s-a racit.