Aceste briose sunt un deliciu...pufoase in interior, aromate si cu un topping crocant deasupra. Piureul de dovleac da o textura si o aroma aparte acestei retete de briose.

A venit toamna, acopera-mi inima cu cevaCu umbra unui copac, sau mai bine...da-mi sa gust o briosa de-a ta... Aceste briose sunt un deliciu...pufoase in interior, aromate si cu un topping crocant deasupra.

Pentru prepararea topingului, semintele de dovleac se pun in mojar si se zdrobesc putin. Se poate face aceasta operatie si la robot, dar cu grija, sa nu le facem pudra. Apoi semintele zdrobite se pun intr-un castron impreuna cu celelalte ingrediente pentru topping ( zaharul brun, scortisoara, faina si untul) si se amesteca usor cu varful degetelor, incorporand toate ingredientele in unt. Trebuie sa rezulte un fel de aluat neomogen si sfaramicios, ca niste firimituri.

Lasam toppingul deoparte. Pentru prepararea inimioarelor, intr-un bol, amstecam ingredientele uscate (cu exceptia zaharului) respectiv faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara, pudra de ghimbir si praful de sare.

Dovleacul decojit il taiem cubulete si il punem la fiert impreuna cu un pahar de apa, pana cand tot lichidul s-a evaporat si miezul de dovleac este moale.

Cu ajutorul unui tel, sfaramam miezul de dovleac pana ajunge la consistenta unui piure. Piureul se lasa sa se racoreasca putin.

In alt bol, mixam untul si zaharul 3 minute, apoi adaugam oul.

Apoi punem jumatate din piureul de dovleac si jumatate din mixul de faina si condimente.

Omogenizam usor cu mixerul,la viteza mica, si adaugam si cealalta jumatate de piure de dovleac si faina.

Tava de muffins se unge cu unt, a mea este din silicon si nu se lipeste, dar tavile metalice se pot tapeta cu hartiute de muffins.

Se imparte compozitia in cele 6 inimioare, cam doua linguri cu varf in fiecare forma.

Apoi se pune deasupra cate o lingura din topingul de seminte de dovleac.

Se dau la cuptorul incins in prealabil, la foc mediu, aproximativ 15-20 de min, pana ce topingul se rumeneste iar briosele sunt ferme la atingere.

Se scot din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Combinatia dintre miezul pufos si topingul crocant este pur si simplu delicioasa. Va doresc o toamna frumoasa si imbelsugata!Reteta de briose cu piure de dovleac si topping crocant a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.

Serviti briosele cu dovleac si topping crocant dupa ce s-au racit.