Checul pufos cu caise nu are zahar sau gluten si are un continut scazut de grasimi. Si dulciurile pot sa fie sanatoase, iar aceasta reteta de chec pufos cu caise o demonstreaza.

Amestecam faina de ovaz cu faina de orez, amidonul, eritritolul si praful de copt. Adaugam toate celelalte ingrediente cu exceptia caiselor deshidratate. Mixam totul timp de 2-3 minute.

Taiem caisele cuburi si le adaugam la compozitia obtinuta anterior. Incorporam caisele cu ajutorul unei linguri. Turnam totul intr-o forma de chec din silicon, presaram fulgii de ovaz si coacem checul, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 de minute. Pentru a va asigura ca este copt, puteti face testul scobitorii.

Dimensiunile formei mele sunt 27x10x6, insa puteti folosi orice forma de chec din silicon. Dupa ce scoatem checul din cuptor,il intorcem pe o parte si il racim in forma timp de 15 minute, astfel checul va ramane pufos si isi va pastra forma.

Dupa expirarea celor 15 minute il transferam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet.

Serviti checul pufos cu caise dupa ce s-a racit.