A venit toamna, cel mai bogat anotimp in care avem tot felul de bunatati printre care si faimosul dovleac din care se fac delicioasele placinte. O placinta delicioasa, gustoasa si aromata cu gust de scortisoara .

Faina se toarna intr-un lighean peste care se adauga sarea,zaharul,oul,drojdia si laptele caldut si se framanta .

Aluatul astfel framantat se lasa la dospit cca 30 min. la caldura. Se curata dovleacul si se rade . Intr-un vas pe aragaz se topeste untul peste care se adauga dovleacul ras si zaharul.

Se lasa la calit la foc mic si la sfarsit se adauga scortisoara peste dovleac. Intre timp aluatul a crescut si se intind cu sucitorul pe masa de lucru foi de placinta care se umplu cu dovleacul calit. Se pun placintele in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul cca 30 min. Cand este rumenita placinta, se scoate din cuptor si se presara cu zahar vanilat. Pofta buna!