Detalii Tortul Mari cu visine
Se face un blat obisnuit din ingredientele mentionate:albusurile batute spuama tare cu zaharul,la care se adauga galbenusurile frecate cu esenta.faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se incorporeaza incet in compozitia de oua.
Se coace la foc potrivit 30 min si se lasa la racit pana a doua zi,la temperatura camerei.
CREMASe freaca margarina moale.
Pe foc mic se prepara un sirop din zahar si apa la care se adauga cacaoa si se amesteca incet pana la incorporarea completa.
Dupa ce a clocotit o singura data,se ia de pe foc si se adauga esenta de rom si nesul.
Galbenusurile se adauga rand pe rand,amestecandu-se energic dupa fiecare.
Se lasa la racit pana ajunge la temperatura degetelor si apoi se pune,lingura cu lingura,pana la epuizare,peste margarina frecata.
Crema se freaca cu mixerul,la viteza mica,pentru a nu se taia.
Se da apoi la rece pentru o ora.
Intre timp,tai blatul in trei parti egale pe care le insiropezi.
Treci la montarea tortului:pe fiecare blat insiropat pui crema peste care adaugi visine din visinata si cubuletele de coaja de portocala.
Pui deasupra urmatorul blat,procedezi identic si ultima parte va fi cea neteda,peste care torni glazura de ciocolata.
Ornamentezi tortul cum vrei.
Este foarte apreciat de catre toti invitatii mei,de fiecare data (credeti-ma ca nu ma laud).
Aici v-am prezentat doua poze cu acelasi tort(ma refer la compozitie) dar cu ormanemt diferit.