Detalii ROSII UMPLUTE CU SPAGETTI
Ingrediente:
50g,
spagetti,
750g,
bacon,
1 ceapa,
1 catel de usturoi,
1dl,
frisca pentru gatit,
3 oua,
piper,
sare,
750g,
parmezan,
200g,
amidon alimentar,
1 manunchi de patrunjel verde,
4 rosii mari,
unt
1.
Se fierb spagetti-le in apa cu sare \al dente\Se strecoara.2.
Se taie cubulete baconul si se frige intr-o tigaie de teflon.
Se curata ceapa si usturoiul.
Ceapa se toaca marunt si se pune peste bacon si se calesc impreuna 3-4 minute.
Se adauga usturoiul zdrobit si frisca de gatit.
Se sareaza si se pipereaza sosul si se fierbe pana se ingroasa,se ia de pe foc si se amesteca cu spagetti-le.3.
Ouale se bat bine,apoi se adauga parmezanulras,amidonul alimentar,o lingura de patrunjel verde tocat si se amesteca, de asemenea, cu spagetti-le.4.
Se spala rosiile,se scobesc de pulpa,apoi se sareaza si pipereaza in interior.
Se umplu cu compozitia de spagetti,se pun intr-un vas de jena uns cu unt si se coc in cuptor preincalzit, la 160*C, 25 de minute.4.
Rosiile umplute se servesc pe foi de salata verde si se orneaza cu patrunjel verde .