Incepi prin a prepara o ceasca de cafea(10 linguri).

In timp ce cafeaua se raceste,freci foarte bine galbenusurile cu zaharul,pana se topeste complet.

Apoi adaugi treptat 10 linguri de cafea preparata si racita,se pune inclusiv si zatul.

Adaugi nucile/macul,faina in care ai amestecat praful de copt sau amoniacul si albusurile.

Amesteci usor si torni compozitia intr-o tava de prajituri unsa cu unt si tapetata cu faina.

Dai la cuptor circa 40 min.

Sfat!Aseaza tava la mijlocul cuptorului si da focul mic.

Pentru sirop arzi 4 linguri de zahar,apoi stingi totul cu apa,mai adaugi 2 linguri zahar si pui siropul la fiert.

Apoi pune intr-un vas,pe foc,cacaoa,zaharul,apa si untul.

Le lasi sa se topeasca si amesteci pana se incorporeaza bine.

Cand s-a racit blatul,il insiropezi cu sirop rece si pui deasupra glazura,tot rece.

E bine sa lasi prajitura in tava ca sa o poti insiropa mai usor,se taie dupa ce ai intins glazura,se orneaza si se serveste ca atare sau de la frigider,e foarte bunaaa!