Spalati, stergeti dovleceii si taiati-le coditele.

Taiati dovleceii in felii de 5-6 mm grosime, pudrati-le cu sare si puneti-le una paste alta in gramezi de 8-10 bucati. Lasati-le sa stea vreo 10 minute.

Intre timp preparati un aluat ca de clatite din oua, faina, 1-2 linguri de apa, putin piper. Presati cu palma, nu prea tare, gramezile de dovlecei, ca sa lase zeama.

Intr-o tigaie puneti uleiul la incins la foc mic. Dati pe rand fiecare felie prin aluat si puneti-le in tigaie. Dupa 2-3 minute se intorc pe partea cealalta, iar cand sunt gata se scot pe hartie absorbanta.

Mutati dovleceii pe platou si garnisiti cu usturoi zdrobit, felii de ardei gras rosu, ardei iute, frunze de patrunjel.

Se servesc ca atare sau ca garnitura.

Pofta buna.