Felia de jambon se condimenteaza si se pune la prajit intreaga intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa ce a prins putina crusta, se intoarce, se adauga in tigaie o rosie decojita si feliata si se mai lasa 3-4 minute la prajit. Taiati varza murata sub forma de taitei mai lungi.

Intr-o tava emailata sau vas Jena puneti un pat de felii de rosii, bastonase de morcovi si telina, ceapa taiata in patru si cateva fire de verdeata. Asezati deasupra un strat subtire de varza si felia de jambon, apoi completati de jur imprejur cu restul da varza.

Turnati in tava zeama si rosiile din tigaie, 300 ml apa si bulionul. Condimentati, paprika din belsug, acoperiti tava cu staniol (sau capacul de la vasul Jena) si dati la cuptor la foc mediu cam 1 ora.

Scoateti tava din cuptor, descoperiti-o, daca mai trebuie adaugati putina apa, presarati putin cimbru si dati din nou tava la cuptor inca 45 minute la foc mic. Stropiti carnea, din cand in cand, cu zeama din tava.

Asezati pe un platou jambonul, varza, sosul din tava, garnisiti cu felii de rosii, marar, ketchup etc. Se poate servi cu mamaliguta.

Pofta buna.