Acroshka este o supa rece din bucataria traditionala rusa, in unele localitati din Rusia o mai numesc si braga .

Braga se foloseste in medicina alternativa ca antipiretic ( scade febra ), la raceala,are efect deuretic si tonifica organismul.

Mod de preparare braga :Se taie painea in cuburi si se face crutoane la cuptor,sa fie de culoare maroniu inchis.

Se fieb 10 litri apa, se ia de pe foc si se oparesc crutoanele se adauga zaharul siamesteca pina la topirea lui.

Se acopera braga cu un capac, se lasa pina devine calduta si se adauga drojdia didolvata preventiv in putina braga calduta, se acopera cu capac.

Se invelesre cu o patura si se tine la cald sau la soare.

Braga se tine aproxemativ 12 ore la cald, pana apar bule gazoase .

Se strecoara printr-un tifon si se toarna in sticle se inchid ermetic,se pune la frigider si se se serveste rece, a doua zi este mai gustos.

Cum se ia proba : sa piste de limba ca orice bautura carbogazoasa,atentie nu o lasati prea mult timp sa dospeasca pentru-ca i-si pierde calitatile gazoase.

Mod de preparare acroshka :Se taie toate legumele si ouale fierte tari, cubulete, zarzavatul se taie marunt.

Carnea fiarta se taie pai sau cum e mai comod depinde de structura ei.

Intr-o cratita se pun legumele, carnea, zarzavatul si smantana.

In cratita cu produsele taiate se toarna 1,5 litri de braga si se pune sare dupa gust.

Se serveste rece si se orneaza cu ou fiert, ridiche si marar.

Pofta buna !!! by naskwik