Detalii Cinnamon Rolls - Rulouri cu Scortisoara
Ingrediente:
Reteta foloseste ca unitate de masura cana,
care aici are 250 ml,
Ingrediente aluat: 1 cana lapte cald (fix azi mi se acrise laptele,
dar aveam frisca lichida nebatuta,
asa ca am amestecat-o cu apa si asta am folosit) 2 oua la temperatura camerei 1/3 cana margarina (eu nu folosesc margarina,
asa ca am pus unt) 4,
5 cani faina un praf de sare 1/2 cana zahar tos (alb) 2,
5 lgte drojdie instanta pt masina de paine (eu am folosit 1/2 de pachet,
adica 28g,
de drojdie proaspata) Ingrediente umplutura: 1 cana zahar brun 2,
5 linguri scortisoara macinata 1/3 cana unt moale (l-am lasat la temperatura camerei 2 ore) Topping: 90 g crema de branza (am folosit Philadelphia) moale la temperatura camerei 1/4 cana (asta e cam 55g,
am vazut pe pachet) unt moale la temperatura camerei 1,
5 cani zahar pudra 1/2 lgta extract de vanilie (am folosit un plic de zahar vanilat de 9 g) putina sare
1. Am pus toate ingredientele de aluat in masina de paine si am programat pe aluat (la mine ciclul e de 2 ore 20 de minute). Drojdia proaspata am frecat-o cu putin zahar, faina si lapte si am facut o maia care am turnat-o peste restul ingredientelor in cuva 2. Scoateti aluatul pe masa de lucru usor infainata, si lasat acoperita inca 10 minute (am sarit peste pasul asta ca ma grabeam si aluatul eram destul de crescut). 3. Intindeti o foaie de 40cm x 53cm. Intindeti untul amestecat cu scortisoara si zahar pe toata foaia de aluat. Eu am pus pe jumate din aluat si nuca macinata, dar se pune de obicei nuca taiata bucati (mie mi-a ramas de la alta prajitura). Rulati aluatul si taiati 12 rulouri aproximativ egale. Puneti rulourile intr-o tava de 23 cm x 33cm - parerea mea e ca tava e prea mica, folositi doua, ele se fac imense si nu o sa aiba loc sa se coaca. Acoperiti si lasati la crescut 30 de minute. Intre timp preincalziti cuptorul la 200C. 4. Coaceti rulourile pana sunt aurii, cam 15-25 minute, depinde de cuptor (la mine au fost 25, in reteta scria 15, aplicati proba cu scobitoarea). In timp ce se coc rulourile, amestecati toate ingredientele pt topping pana ce obtineti o pasta omogena. Puneti toppingul peste rulourile calde inainte de servire.1. Am pus toate ingredientele de aluat in masina de paine si am programat pe aluat (la mine ciclul e de 2 ore 20 de minute). Drojdia proaspata am frecat-o cu putin zahar, faina si lapte si am facut o maia care am turnat-o peste restul ingredientelor in cuva 2. Scoateti aluatul pe masa de lucru usor infainata, si lasat acoperita inca 10 minute (am sarit peste pasul asta ca ma grabeam si aluatul eram destul de crescut). 3. Intindeti o foaie de 40cm x 53cm. Intindeti untul amestecat cu scortisoara si zahar pe toata foaia de aluat. Eu am pus pe jumate din aluat si nuca macinata, dar se pune de obicei nuca taiata bucati (mie mi-a ramas de la alta prajitura). Rulati aluatul si taiati 12 rulouri aproximativ egale. Puneti rulourile intr-o tava de 23 cm x 33cm - parerea mea e ca tava e prea mica, folositi doua, ele se fac imense si nu o sa aiba loc sa se coaca. Acoperiti si lasati la crescut 30 de minute. Intre timp preincalziti cuptorul la 200C. 4. Coaceti rulourile pana sunt aurii, cam 15-25 minute, depinde de cuptor (la mine au fost 25, in reteta scria 15, aplicati proba cu scobitoarea). In timp ce se coc rulourile, amestecati toate ingredientele pt topping pana ce obtineti o pasta omogena. Puneti toppingul peste rulourile calde inainte de servire. Puneti toppingul peste rulourile calde inainte de servire. Se pot congela si coace in alta zi. Daca se congeleaza se tin la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul, apoi se coc conform instructiunilor.