Bati albusurile spuma, apoi adaugi zaharul treptat, galbenusurile unul cate unul, incorporezi si faina si amesteci cu o lingura de lemn de sus in jos. Ungi o forma de tort cu margarina, o tapetezi cu faina, torni compozitia si o dai la cuptor pentru 30-35 de minute. Cureti pepenele de coaja si samburi, apoi il tai felii, iar cateva le opresti pentru ornat. Pe celelalte le pasezi si amesteci piureul obtinut cu zeama de lamaie, lichiorul si zaharul. Inmoi gelatina in apa rece, apoi o dizolvi pe foc mic. Cand e gata o amesteci cu cateva linguri de piure, apoi il incorporezi pe tot. Bati bine si frisca, o amesteci cu piureul de pepene si o dai la rece pentru 30 de minute. Fierbi apoi o cana de apa cu 3 linguri de zahar si o vanilie pana obtii un sirop subtire pe care-l lasi sa se raceasca. Tai apoi blatul in doua felii pe care apoi le insiropezi si le umpli cu crema de pepene pregatita. Imbraci tortul cu crema, ornezi cu bucatele de pepene si-l dai la rece