1. Pentru aluat, pune drojdia in laptele cald si las-o sa stea 10 minute.2. Intr-un vas, amesteca faina cu sarea si zaharul, apoi adauga drojdia cu laptele, oul batut, uleiul de masline si atata apa cat sa se formeze un aluat usor moale.3. Pe o suprafata pudrata cu faina, framata aluatul timp de 10 minute, pana devine omogen. Pune aluatul intr-un bol uns cu putin ulei si acopera bolul cu o folie unsa si ea cu putin ulei. Lasa aluatul sa creasca pana isi va dubla marimea, intr-un loc cald.4. Unge cu unt/margarina o tava patrata sau dreptunghiulara mai mica si adanca. Ruleaza aluatul intr-un dreptunghi de 15x12 cm si unge-l cu untul/margarina topit(a).5. Pentru umplutura, amesteca feliile de de banana cu stafidele, 50 gr zahar, scortisoara si coaja rasa de portocala. Intinde amestecul peste aluatul rulat lasand o margine de 3 - 4 cm.6. Ruleaza aluatul asemenea unui salam. Cu un cutit ascutit, taie aluatul rulat in 9 portii. Pune melcii in tava pregatita, asezandu-i unul langa altul. Acopera-i cu folie unsa cu ulei si lasa-i sa creasca 30 minute.7. Incalzeste cuptorul la 200 C. Incalzeste putin mierea cu laptele la cuptorul cu microunde, apoi periaza melcii cu jumatate din cantitate. Coace-i timp de 20 - 25 minute, pana devin aurii. Lasa-i sa se raceasca in tava 10 minute inainte de a-i scoate. Periaza melcii cu restul de miere si lapte, apoi serveste-i.:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/