Detalii Hajos teszta (Haiose)
Untura cu care ungem aluatul : 240 gr faina 600 gr haj macinat, se amesteca bine si se imparte in 4 gramezi cu care se va unge aluatul de mai sus din 1/2 ora in 1/2 ora. Dupa fiecare ungere lasam aluatul sa stea la rece. Se va avea grija ca de fiecare data dupa ce am intins si uns sa impaturim in acelasi sens aluatul. Inainte de coacere la ultima intindere aluatul il intind de grosimea degetului mic,nu mai subtire ptr. ca atunci nu mai are ce sa se deschida. Hajosele ies mai bine daca le coacem doar a doua zi. Se vor taia cu un cutit infierbantat in foc, si intotdeauna eu tau marginile cu cutitul infierbantat. Se umplu patratele cu dulceata de prune se pliaza dar fara sa se apese si se aseaza in tava cu deschizatura spre interiorul cuptorului. Se lasa primele 10 minute la foc mare pana incepe sa creasca, sa se deschida. Restul aluatului taiat il vom tine in continuare la rece pana il introducem in cuptor. Se da prin zahar praf amestecat cu zahar vanilat.
Untura cu care ungem aluatul : 240 gr faina 600 gr haj macinat, se amesteca bine si se imparte in 4 gramezi cu care se va unge aluatul de mai sus din 1/2 ora in 1/2 ora. Dupa fiecare ungere lasam aluatul sa stea la rece. Se va avea grija ca de fiecare data dupa ce am intins si uns sa impaturim in acelasi sens aluatul. Inainte de coacere la ultima intindere aluatul il intind de grosimea degetului mic,nu mai subtire ptr. ca atunci nu mai are ce sa se deschida. Hajosele ies mai bine daca le coacem doar a doua zi. Se vor taia cu un cutit infierbantat in foc, si intotdeauna eu tau marginile cu cutitul infierbantat. Se umplu patratele cu dulceata de prune se pliaza dar fara sa se apese si se aseaza in tava cu deschizatura spre interiorul cuptorului. Se lasa primele 10 minute la foc mare pana incepe sa creasca, sa se deschida. Restul aluatului taiat il vom tine in continuare la rece pana il introducem in cuptor. Se da prin zahar praf amestecat cu zahar vanilat.