Gelatina se inmoaie in siropul de la compotul de ananas (400ml), timp de 10 minute, apoi se pune intr-o craticioara pe bei-mary impreuna cu galbenusurile + 4 linguri zahar tos + 4 pliculete zahar vanilat + coaja de portocala si se amesteca pana se dizolva complet gelatina (fara a se depasi temperatura de 60oC deoarece se distruge gelatina), apoi se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, dar nu in baie de apa rece. Se bate 500 ml frisca lichida cu 3 pliculete de zahar vanilat. Se bat spuma albusurile, apoi se adauga 6 linguri zahar pudra si se bate pana la bezea.

Pregatirea formei: Se ia o forma (cratita 4 kg) si se pune o folie de celofan. Piscoturile putin insiropate (fie in putin suc de ananas, lichior sau apa cu zahar) se aseaza in cratita, in picioare. Se pune pe fund o parte din ananasul taiat, stafide, portocale taiate,etc. Intr-un vas mai mare se amesteca restul de ananas, stafide, (alte fructe) frisca batuta + albusul batut + gelatina si se amesteca usor de jos in sus, san nu se sparga spuma, apoi se toarna in forma pregatita. Se da la frigider 2-3 ore. Apoi se rastoarna pe un platou, se scoate celofanul si se orneaza cu restul de frisca, iar deasupra se poate orna cu fructe care vor fi glazurate cu glazura transparenta. Pofta buna!