Blat:Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat.

Cand incepe sa se aureasca,turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat,iar restul pentru insiropat.

Separam ouale.

Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare.

Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare,ca pentru bezea.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri.

Daca spuma de albusuri are consistenta corecta,amestecul de galbenusuri va ramane la suprafata.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. La sfarsit nuca macinata.

Turnam compozitia intr-o tava ( 26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade,pentru 30-35 de minute.

Mousse-ul de ciocolata si nuci:Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.

Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.

Restul de frisca o batem bine.

Adaugam peste ciocolata si amestecam usor.

Dupa ce s-a omogenizat adaugam si nuca macinata.

Glazura:Topim ciocolata impreuna cu untul,frisca si coniacul.

Lasam sa se raceasca. Blatul copt si racit il taiem in 3 parti.

Insiropam fiecare parte si umplem cu crema.

Pastram cateva linguri de crema pentru a finisa marginile ce vor fi \imbracate\ cu nuca.

Acoperim cu glazura de ciocolata si ornam cu frisca si jumatati de nuca.