Capul si urechea se curata,se rad,se spala bine, slanina,limba,inima,soriciul se spala si se pun la fiert in apa rece cu putina sare,foile de dafin,boabele de piper si boabele de coriandru spumandu-se incontinuu.

Carnea fiarta se taie in cubulete de 4-5 cm. Limba,soriciul,inima se taie in fasii de grosime cca 2 cm si lungime cca 4-5 cm,dupa care se amesteca cu piper,ienibahar,usturoiul amestecat cu 1-2 linguri ulei.

Separat supa in care a fiert carnea se strecoara.

Stomacul se umple cu compozitie,dar cu grija sa nu fie prea tare umplut deoarece riscam sa pleneasca la fiert.

Dupa umplere se coase si se pune la fiert in supa strecurata pentru cca 20 de minute.

Dupa ce a fiert,se scurge si se lasa la racit presata foarte bine.

Se pastreaza la rece...

Anul acesta un vecin a incropit o afumatoare si am reusit sa afumam si noi tobita...

Toba afumata are un gust extraordinar de bun...