Ouale se spala si se separa.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se adauga zaharul treptat, si se bat albusurile pana se topeste zaharul, iar spuma sta pe tel.

Se adauga coaja de lamaie rasa, vanilia, nuca, praful de copt,galbenusurile si faina.

Se amesteca cu telul fara sa insistam, pentru a nu se lasa spuma de albus.

Intr-o tava de 40/40 se pune hartie de copt care se unge cu unt sau 2 linguri de ulei.

Aluatul se pune in tava si se niveleaza.

Se coace in cuptorul incins in prealabil la o temperatura moderata (150-170 grade) timp de 20 -30 minute, in functie de cuptor.

Blatul, cand este copt, daca il atingi cu un deget la mijlocul tavii, trebuie sa fie ferm, iar culoarea trebuie sa fie aurie.

Cand este copt se scoate si se lasa sa se raceasaca.

Intre timp se face siropul dintr-o cana de zahar, 1/2 cana de apa si o felie de lamaie, si se lasa sa se raceasca. Dupa racire, blatul se insiropeaza cu ajutorul unei linguri. Eu nu pun foarte mult sirop. Untul, adus la temperatura camerei,se amesteca cu nessul care a fost frecat un pic cu galbenusurile.

Se adauga zaharul pudra, si se freaca spuma.

Nu puneti nessul direct peste unt, pentru ca se dizolva foarte greu.

Crema astfel obtinuta, se intinde cu ajutorul unui cutit mai lung, peste blatStratul de crema nu trebuie sa fie mai inalt de 4- 5 mm,iar blatul in jur de 4-5 cm.

Se presara nuca macunata peste crema, dupa care se portioneaza in romburi sau patratele.

RecomandareInainte de servire, prajiturile cu crema pe baza de unt, se tin la temperatura cemerei o jumatate de ora.