Se macina carnea si se adauga patrujelul si o ceapa trecute prin masina de carne( sau mixer). Se adauga condimentele de kofta si sarea ; se amesteca bine.

Cu mana inmuiata in apa,se fac niste chiftelute la care li se da forma cilindrica si se aseaza intr-o tava de cuptor de jur imprejur.

In mijlocul tavii se pun cei 2 cartofi taiati felii.

Se sareaza si pipereaza cartofii si se toarna in tava apa fierbinte cat sa nu acopere chiftele .

Se pune la cuptorul incalzit la 220 grade si cand incepe sa fiarba se reduce temperature la 180 de grade.

Se lasa la cuptor cca 25 de minute.

Intr-un castronel se pun cele 4 linguri de ulei de susan, se adauga sare piper si sucul de la cele 2 lamai si se amesteca bine; apoi se adauga treptat o cana de apa fierbinte sa se subtieze pasta obtinuta.

Se toarna in tava peste chiftelute si se mai lasa la cuptor inca 10 minute pana s-au rumenit.

Se serveste cu garnitura de orez simplu sau orez fiert cu taitei si muraturi asortate.

Pofta buna!