Se taie cartofii, pe lungime, 1,5/1,5 cm., se asaza intr-o tava emailata, astfel incit sa acopera fundul tavii, se stropesc cu ulei, se sareaza si se adauga 150 ml apa. Tava se da la cuptor, pozitia \gratar\, pina cind cartofii incep sa se rumeneasca. Se scoate tava afara. Peste cartofi se pun spinarile, taiate in jumatate, se sareaza cu putina sare si se adauga si supco. Toate se pun cu pielita in sus. Printre spinari se pun rosiile taiate felii si se dau din nou la cuptor, temperatura fiind reglata la 180 grade, pentru aproximativ 30 minute, sau pina cind spinarile sint bine rumenite.

Nu se mai utilizeaza puzitia \gratar\ ci gatire obisnuita. La terminare se presara deasupra usturoiul, taiat marunt si in prealabil lasat amestecat cu sare. Nu exagerez, dar e o nebunie de mincare, deosebit de gustoasa si apetisanta. Se asorteaza perfect cu orice fel de mutatura. Pofta buna.