Piureul de portocala se amesteca bine cu galbenusurile(3),uleiul,zaharul;dupa ce compozitia e omogena,se pune faina(cernuta cu praful de copt);se omogenizeaza;se pun stafidele,incetul cu incetul,mestecind;la sfirsit se pun albusurile(3),batute spuma;se amesteca usor,cu lingura de lemn;eu,intotdeauna,dupa ce pun faina in vreo compozitie,mestec doar cu lingura de lemn(spatula);nu mai amestec electric.

Dupa ce compozitia e omogena,se pune intr-o forma de chec,cu hirtie de copt si se da la cuptorul preincalzit,cam 35-40 minute.

Cind e gata,se lasa sa se raceasca.

In acest timp,facem glazura(dulceata) asa:miezul unei portocale se taie marunt(vezi poza) si impreuna cu zaharul(1,5-2 linguri) se pune pe foc,la foc puternic,mestecind tot timpul.

Dupa ce fierbe,se face mic(focul) si se lasa,neacoperit,mestecind tot timpul,cca 10-15 minute.

Trebuie sa fie lucios,ca o dulceata.

Cu gemul acesta,caldut,se unge checul rece,scos din forma.

Se lasa totul sa se raceasca,apoi se taie felii si se serveste.