Inainte cu o zi de preparare, pune bananele la congelator, iar urmatoarea zi scoate-le cu cateva ore inainte de a face umplutura pentru a se decongela si a se inmuia.

Pentru blat incinge cuptorul la 180 C apoi unge cu grasime si tapeteaza cu faina forma de tort dorita.

Bate albusurile cu un praf de sare.

Separat bate galbenusurile cu cele doua feluri de zahar.

Adauga ciocolata alba topita si laptele apoi amesteca.

Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

In final inglobeaza albusurile spuma, toarna compozitia obtinuta in forma pregatita si da totul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.

Lasa blatul sa se raceasca, taie-l in jumatate pe orizontala apoi insiropeaza-l cu 70 ml lichior de ciocolata.

Pentru umplutura, decojeste bananele decongelate apoi paseaza-le impreuna cu 30 ml lichior de ciocolata ramas pana cand se obtine o pasta omogena. Pentru asamblare, aseaza un blat pe o farfurie.

Unge blatul cu pasta de banana cu lichior apoi stropeste bananele cu 5-6 linguri sirop de caramel.

Aseaza deasupra blatul ramas.

Decoreaza tortul cu frisca batuta si sirop de caramel apoi da-l la rece pana la momentul serviri.