Prima data se pregateste aluatul de clatite: se amesteca cu mixerul ouale, sarea si piperul. Apoi se adauga apa, faina (treptat), berea si mararul uscat si iar se amesteca bine cu mixerul.

Trebuie sa va iasa ca o smantana mai groasa. Se lasa aluatul la odihnit.

Intre timp, se pregateste umplutura: carnea tocata de vita impreuna cu 2 cepe taiate marunt si putin ulei se pun in tigaie la calit. Cand s-a schimbat culoarea atat la carne, cat si la ceapa, se pun peste ele, 1 ardei rosu gras si 2 rosii mari (cubuletete marunte) si ciupercile. Se condimenteaza cu sare, pper, boia dulce si busuioc si se lasa sa fiarba in sucul lasat de carne si legume. Se verifica de gust.

Sosul bechamel se prepara foarte usor: intr-o cratita puneti untul sa se topeasca impreuna cu laptele. Adaugati treptat faina, iar la final cascavalul ras si lasati sa dea cateva clocote. Laptele il puneti in functie de cat de consistent doriti sa fie. In general, trebuie sa iasa ca o smantana mai groasa.

Clatitele se umplu cu umplutura de carne si legume, se ruleaza si peste ele se adauga sosul bechamel. Se pun intr-o tava si se lasa la cuptorul preincalzit aproximativ 15 min. Pofta buna!