Se spala toate legumele. Morcovii, sfecla rosie, ceapa si telina radacina se curata de coaja.

Se folosesc de preferinta borcane de 5 litri.

Se taie rondele morcovii, se taie solzi ceapa, se taie rondele sfecla, se taie in jumatate ciupercile, se taie rondele telina, se rupe buchetele mici conopida, se taie rondele dovleceii.

Se pune pe fundul borcanului un fir de telina frunze.

Se pun in borcane legumele, de preferinta in mijlocul borcanului se aseaza gogonelele si castravetii, iar pe margine se aseaza rondelele de morcovi, telina, dovlecei si sfecla, bucatele de ceapa si conopida si jumatatile de ciuperci.

Cateii de usturoi se taie in jumatate si se pun cate 5-6 jumatati la borcan, impreuna cu betigase de hrean.

Deasupra se pune un manunchi mic de marar uscat.

Dupa ce s-au umplut borcanele, se pun 20 litri apa intr-o oala la fiert. Se adauga 1 litru otet din vin, boabele de mustar, foile de dafin si se lasa pana clocoteste.

Se ia oala de pe foc, se lasa putin la racit, apoi se pune amestecul cu polonicul in borcane si se lasa 24 de ore descoperite. A doua zi se completeaza amestecul, se inchid borcanele si se pun in camara.

Pofta buna !!!