Pestele se tine in apa la desarat de la 2 ore pana la o noapte intreaga, in functie de cat de sarat este pestele,dar mai ales in functie de cat de sarat va place sa mancati.

Eu am tinut carasul la desarat cca 3 ore.

Dupa ce se scoate de la desarat,se spala si se lasa la scurs,la zvantat intr-o strecuratoare.

Separat se curata conopida si se desface in buchetele mici .

Cartofii si morcovii se spala,se taie rondele si se fierb impreuna cu conopida in 100 ml vin si apa in care se adauga un varf de lingurita de sare.

Eu am avut in frigider conopida gata fiarta si a fost astfel binevenita.

Merele se curata de coaja,se scot cotoarele si semintele si se taie rondele. Patrunjelul se spala si se toaca marunt.

Usturoiul se curata si se taie felii.

Lamaia se spala si se taie rondele.

Legumele fierte se lasa la scurs si la racit,iar pestii se aseaza individual pe bucati de folie de aluminiu unse in prealabil foarte bine cu ulei .

Pe fiecare bucata de peste se aseaza o rondea de mar,felii de cartof, felii de morcov,o rondea de lamaie, buchetele de conopida,felii de usturoi. Se condimenteaza dupa gust,se presara patrunjel tocat,se stropeste cu ulei,se impacheteaza ca un plic si se aseaza in tava. Cu fiecare pestisor se procedeaza la fel si se introduc la cuptor pentru 20-25 de minute.