Fierbeti mai intai orezul.

Spalti orezul sub jet de apa pana cand apa va ramane limpede ca pentru baut. Apoi se pune intr-un vas impreuna cu o cana si un sfert de apa si se lasa la fiert 25-30 minute, nu mai mult, acoperit si la foc mic. Daca aveti este bine sa puneti o tabla sub oala. In acest fel orezul se va fierbe uniform si nu trebuie sa ii duceti prea mult grija. Nu amestecati deloc cat timp este pe foc. Dupa ce este gata il lasati la racit si il rasfoiti cu o furculita. In acest fel veti avea un adevarat orez chinezesc.

In timp ce orezul se fierbe taiati toate legumele si puneti-le deoparte.

Cand ati terminat de taiat legumele puneti la prajit in ghee sau ulei de masline pe rand ceapa pana devine aurie apoi telina, castanele de apa, morcovul si ardeiul gras. Lasati-le pe foc pana se inmoaie dar nu foarte mult. Adaugati apoi soya sos si orezul fiert. Tineti pe foc inca 10 min la flacara mica amestecand continuu. Daca mai este nevoie adaugati sare sau inca putin soya sos. Se poate servii cu orice fel de carne sau peste. Este delicios.