Se spala visine frumoase, coapte, se scot samburii (sau se pot lasa - eu prefer fara) se scot coditele. Se umplu cu ele sticle/borcane mari (3-4 litri). Se pune un strat de visine, unul de zahar si tot asa pana se termina fructele si zaharul. Se leaga borcanul, se lasa la soare pana isi lasa visinele zeama lor si zaharul incepe sa se topeasca. Borcanul se mai scutura din cand in cand ca sa se aseza visinele mai bine. Apoi, se toarna alcool peste ele, cat sa le acopere, se leaga borcanul/sticla, la loc, se aseaza din nou la soare pentru cateva saptamani. Visinele primesc un gust aromat, foarte placut, daca se pun printre elecateva boabe de cirese amare si cativa samburi de visina zdrobiti. Dupa gust, se poate servi visinata cu fructe cu tot sau numai licoarea, fructele se pot fierbe intr-un sirop slab de apa cu zahar si se servesc pe post de compot. Noi servim langa alune sau saratele, licoarea cu tot cu fructe.

Cum se prepara visinataSe spala visine frumoase, coapte, se scot samburii (sau se pot lasa - eu prefer fara) se scot coditele. Se umplu cu ele sticle/borcane mari (3-4 litri). Se pune un strat de visine, unul de zahar si tot asa pana se termina fructele si zaharul. Se leaga borcanul, se lasa la soare pana isi lasa visinele zeama lor si zaharul incepe sa se topeasca. Borcanul se mai scutura din cand in cand ca sa se aseza visinele mai bine. Apoi, se toarna alcool peste ele, cat sa le acopere, se leaga borcanul/sticla, la loc, se aseaza din nou la soare pentru cateva saptamani. Visinele primesc un gust aromat, foarte placut, daca se pun printre elecateva boabe de cirese amare si cativa samburi de visina zdrobiti. Dupa gust, se poate servi visinata cu fructe cu tot sau numai licoarea, fructele se pot fierbe intr-un sirop slab de apa cu zahar si se servesc pe post de compot. Noi servim langa alune sau saratele, licoarea cu tot cu fructe.