BlatulSe bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat apa si zaharul pana spuma devine lucioasa.

Se adauga galbenusele, faina, coaja rasa de lamaie si portocala,praful de copt stins cu zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Dupa ce am amestecat bine compozitia pentru blat, se unge cu ulei o forma de tort cu pereti detasabili cu diametrul de 26 cm si se presara cu faina.

Se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 50 de minute sau facem proba cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit apoi se taie in 3 parti egale.

CremaSe pun intr-un castron cele 3 linguri de faina si se amesteca treptat cu lapte ca sa nu se faca cocolosi; se subtiaza ca si budinca.

Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul si se amesteca incontinuu ca sa nu se prinda.

Cand laptele fierbe, se toarna faina si se amesteca incontinuu pana a fiert si s-a ingrosat.

Se pune crema la racit, amestecand-o din cand in cand.

Se freaca untul spuma cu zaharul vanilat, apoi se adauga treptat crema fiarta pana devine spumoasa.

Se adauga coaja rasa de lamaie si treptat sucul de lamaie, cu mare grija sa nu se taie crema.

Se umple blatul cu crema si se decoreaza cu ouale si fulgii de ciocolata.

Pofta buna!