Portocala poate fi inlocuita cu lamaie sau cu orice alte citrice.

Curatati pestele si nu uitati sa-i scoateti bronhiile! Daca uitati, acestea vor da un gust amar si neplacut mancarii pe care o preparati!Eu tai tonul si in interior, pentru ca este un peste foarte gros si vreau sa fiu sigur ca se va patrunde bine.

Dati cu sare peste peste si lasati-l cateva minute sa o absoarba. Frecati apoi pestele cu o felie de portocala.

Dati-l la rece si lasati-l 15-20 de minute acolo.

Curatati feliile de citrice de coaja si tapetati fundul vasului in care veti gati, cu aceste felii. Coaja pastrati-o, pentru ca ne trebuie mai tarziu. Puneti in vas semintele de coriandru, cateva boabe de piper si cativa catei de usturoi.

Taiati busuiocul, menta, salvia si amestecati totul cu coaja de portocala maruntita si cu usturoi.

Cu acest amestec, umpleti pestele si asezati-l in vas. Eu gatesc in vas de lut, dar puteti gati acest peste in orice vas care rezista in cuptor.

Adaugati foarte putina apa si puneti vasul in cuptor.

Dupa aproximavit 30 de minute adaugati putin vin alb peste peste, in vas. Bagati apoi pestele inapoi in cuptor, dar fara capac, pentru ca sa se poata rumeni.

Intre timp, treceti la preparearea sosului.

Puneti rosiile din conserva si ardeiul kapia copt intr-un vas, adaugati ardeiul iute tocat, sare si piper maruntit, dupa gust, puneti doua sau trei linguri de ulei de masline si scadeti totul pe foc, mestecand cu grija, sa nu se lipeasca de vas. Luati de pe foc, adaugati patrunjel verde si sosul este gata!Scoateti pestele din cuptor, adaugati patrunjel verde si serviti-l cu sosul acesta mirobolant! Va doresc pofta buna!