Piri Piri este o varietate de Capiscum frutescens, originar din regiunile tropicale Americane, foarte mult utilizat in Brasil, Portugalia, Mozambic si Cabo Verde.

In Portugalia se foloseste mult in condimentarea c rnurilor, Malagueta( ardeiul iute lung, ) si pt. sos Piri Piri ( ardeiul iute mic ).

Il g sim in comert peste tot, iar cei care au posibilitatea il cresc acasa.

Cel mai bun si mai tare la gust este cel pe care il preg tim acas sau il cump r m din piat .

Eu am preg tit acas, dar cu piri piri din comert proasp t.

Sunt persoane care fierb alcoolul cu ulei...alti adaug usturoi...

Aceasta este varianta mea rapid :1) Intr-o sticlut pune Piri Piri crestati cu cutitul.2) Pune sare, si cam un p h rel mic de alcool ( dac facem cantitate mare, ia cam 30% alcool).3) Toarn ulei de m sline pan se umple sticluta, agit si las la macerat cateva zile.

Atentie Ardeee!!!