Se amesteca zaharul, drojdia, putina apa calduta si niste faina. Se lasa la crescut.

Faina se cerne, se adauga taratele, apa calda cu sarea dizolvata, uleiul. Se framanta. Se adauga si drojdia si se framanta iar. Iese un aluat mai moale care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumulIn seara precedenta, am taiat ceapa rondele fine si am calit-o in unsoare. Am taiat si cartofii noi feliute subtiri si le-am calit. Asa se fac la mine in sat lichiile cu cartofi. Se adauga sare si piper dupa gust. Sa amestecati mereu sa nu se prinda. Umplutura asta se va pune rece in placinta. Le-am pus in tava unsa usor cu ulei. Am facut una in tava, din ce a ramas dupa ce am facut intr-o tava lichie.

Am batut un ou si le-am uns. Le-am mai lasat vreo 20 de minute in tava pana s-a incalzit cuptorul. S-au copt cam intr-o ora. Din aluatul ramas am facut o pizza mare. Spanacul si napii rasi le-am calit si am pus sos de soia si putin otet balsamic. Data viitoare cred ca rad niste telina, e mai aromata. Cand s-au racit legumele, le-am amestecat cu branza si cu oul ramas de la uns. Am pus aluatul in tava de pizza, apoi am uns cu amestecul de branza si am pus deasupra restul ingredientelor.

Am ornat cu scoicile dintr-o conserva si cu bucatele de sardine din conserva in ulei. Ardeiul capia murat e foarte gustos si ii da o idee de acrisor. As pune si ardei iute, daca ar fi doar pentru mine.

Cand ai musafiri, faci dintr-un aluat diverse umpluturi, pe gustul tuturor.