BlatulSe pun piscoturile intr-o punga si se zdrobesc,apoi intr-un bol si se mixeaza bine cu untul moale si zaharul.

Se toarna intr-o forma de tort cu diametrul de 25cm si peretii detasabili si se preseaza bine cu ajutorul unei linguri.

Se pune la frigider pana pregatim crema.

Se scot samburi de la cirese ; intr-o cratita se pun la fiert 150 ml de apa cu o lingura de zahar si se adauga ciresele; se fierb cca 5 minute apoi se scot intr-o strecuratoare sa se scurga surplusul de lichid.

Se lasa ciresele sa se raceasca.

Crema de branza Se mixeaza mai intai frisca pana se intareste bine.

Intr-un bol se amesteca bine branza crema cu zaharul si esenta de vanilie, apoi se adauga sucul de lamaie si se mixeaza pana crema devine omogena.

Gelatina se lasa la inmuiat impreuna cu cele 4 linguri de apa timp de 5 minute, apoi se topeste in cuptorul cu microunde 40 de secunde.

Se lasa putin pana se raceste si se adauga la crema de branza; se amesteca bine si ultima se adauga frisca.

Se pune crema peste blatul de piscoturi .

Se aseaza ciresele peste crema si se preseaza putin in ea.

Se lasa la frigider cel putin 3 ore.

Se scoate prajitura din forma si se aseaza pe un platou.

Se prepara glazura pentru tarta conform instructiunilor se pe plic si se repartizeaza peste fructe incepand de la mijlocul prajiturii in mod concentric.

Se orneaza dupa gust si imaginatie.

Pofta buna!Am incercat foarte multe retete pentru blatul de la cheesecke, dar reteta de blat a Laurei Adamache cu piscoturi de sampanie mi s-a parut cea mai fina.