Muffins ( globetrotters) au fost la inceput biscuiti englezesti pt. ceai, pe care primi misionari iau introdus in America.

Cu timpul au ap rut muffins dulci sau srati ( bacon, legume...)fiecare regiune a creat propria specialitate : sirop de artar in New Ingland, piersici( Georgia),ardei iute si f in de porumb in New Mexico...

Prepararea lor este foarte simpl, nu este nevoie de mixer.

Nu trebuie amestecat mult aluatul trebuie pus la copt imediat,altfel vor iesi seci si tari.

Muffinsi pot fi deasemenea congelati in pungi de plastic pe un timp de maxim 3 luni.

Toppingtop de icing f cut din zah r pudr cu crem de branz festivi: frisc, crem de unt, figuri din past american .favoriti copiilor: trasi prin ciocolat Pentru c este inc var la noi, chiar c iarna se las asteptat ...am hot rat s preg tesc muffins imb tati de atata petrecere.

De fapt am f cut caipirinha si am copt-o :)i-am preg tit seara si dimineata i-am si dus la plaj ( de acolo si umbrelutele):))Toppingul l-am preg tit s semene cu steagul Braziliei.

Sper s v plac .1) Pre-inc lzeste cuptorul la 180 C si unge formele.2) Spal limetele, rade coaja apoi stoarce-le de suc.

P streaz 2 linguri de sup de suc.

Amestec coaja ras cu f ina, praful de copt, fulgi si ciocolata.3) Bate oul cu sucul, alcoolul si zah rul vanilat; adaug zah rul, uleiul si iaurtul.

Adaug la amestecul de f in si amestec cat s se umezeasc ingredientele seci.4) Pune cantit ti egale de aluat in forme si las la copt cam 20 min, la mijlocul cuptorului.

Scoate-i si dezinformeaz -i dup 5 minute.5) Din cantitatea de zah r pudr, p streaz 2 linguri.

Restul se amestec cu sucul de lime p strat la care se pune colorant verde, pan se obtine culoarea de verde intens.

Acoper muffins cu acest preparat si las s sece putin, presar zah r pudr si fulgi de porumb.

Decoreaz cu umbrelute:)www.cozinhaderamona.blogspot.com