Stiucile (caci am avut 2 stiuci de cca. 500g fiecare), le-am curatat de solzi, de intestine, le-am taiat capetele, le-am spalat bine si apoi le-am filetat (am mai aratat cum se face asta in alte retete si nu mai revin).

Dezosam de oasele mari, cat de mult putem. Mai ales oasele mari!Fileurile astfel obtinute le bagam intrun blender si tocam carnea. In blender mai puteti adauga ceapa, mararul, patrunjelul si un pic de miez de paine alba putin inmuiate in lapte (chiftelutele o sa iasa mai pufoase !).

Adaugam intrun bol carnea tocata cu ierburi, dam un praf de sare si unul de piper, spargem un ou si-l punem peste continut si ne apucam cu manutele alea doua sa amestecam totul pana omogenizam bine!Pregatim pe un fund de lemn putin pesmet si semintele de susan.

Carnea tocata omogenizata, o facem chiftelute. De voi depinde ce dimensiune ii dati!Intre timp, pregatim si restul de preparate.

Salata de alge:Algele se hidrateaza in apa (preferabil ca apa sa fie calda) pentru cel putin 30 de minute.

Cand s-au hidratat, se scot din vas, se scurg de apa, se amesteca cu usturoiul tocat marunt, cu uleiul de masline si se stropesc cu otetul balsamic. Amestecam totul bine. Gustati si daca considerati ca mai trebuie ceva, acum e timpul sa corectati gustul salatei in functie de gusturile voastre. Nu uitati sa asezonati cu sare si piper!Surimi:Stickurile de surimi le taiati in doua.

Le prajiti usor intro tigaie in care ati pus unt. Cand sunt aproape gata, turnati zeama de lamaie peste ele in tigaie. Sosul format in tigaie se va folosi la stropirea bucatilor de surimi dupa montajul in farfurie. E foarte delicios!Pastele de orez:Pastele, ca si algele uscate se hidrateaza cu apa fierbine, pentru min. 30 de minute.

Se scot dupa hidratare, se scurg de apa si intro tigaie cu putin ulei incins se prajesc 1-2 minute cu legumele tocate marunt.

La sfarsit, turnam peste ele uleiul de susan care ii v-a da o aroma fina de afumatura.

Chiftelutele:Intro tigaie cu ulei incins, prajim chiftelutele pregatite. Cand s-au rumenit pe ambele parti uniform, le scoatem intrun bol cu o hartie absorbanta, pentru a scoate surplusul de ulei din ele.

Montajul pe farfurie nu e complicat: 5 chiftelute langa care adaugam cateva bastonase de surimi si pastele de orez cu legume.

Salata de alge marine o punem intrun bol mic separat.