Alegem o radacina de ghimbir proaspata, suculenta, o spalam bine apoi o curatam de coaja cu ajutorul unei linguri. Taiem radacina astfel pregatita in fasii de aprox. 2-3 mm/2-3mm. Vor arata precum cartofii pai dar pastrand proportia. Cat taiem ghimbirul, punem pe foc iute o ceasca cu zahar impreuna cu apa. Cand clocoteste adaugam fasiile de ghimbir si fierbem (fara capac) la foc mic pana devin sticloase (aprox. 30 de minute). Stingem focul si lasam sa se raceasca. Acoperim cu un capac si punem craticioara la rece (nu la frigider). A doua zi, mai adaugam o ceasca de zahar si fierbem pe foc mic inca 30 de minute. Lasam ghimbirul sa se raceasca in siropul format. Rece, il strecuram ca sa eliminam excesul de sirop. Amestecam bucatelele de ghimbir in ultima ceasca de zahar si punem rasfirat pe o foaie de copt ca sa se usuce (aprox 6 ore). Pastram pana la utilizare intr-un vas inchis ermetic, la rece - nu la frigider.

Alegem o radacina de ghimbir proaspata, suculenta, o spalam bine apoi o curatam de coaja cu ajutorul unei linguri. Taiem radacina astfel pregatita in fasii de aprox. 2-3 mm/2-3mm. Vor arata precum cartofii pai dar pastrand proportia. Cat taiem ghimbirul, punem pe foc iute o ceasca cu zahar impreuna cu apa. Cand clocoteste adaugam fasiile de ghimbir si fierbem (fara capac) la foc mic pana devin sticloase (aprox. 30 de minute). Stingem focul si lasam sa se raceasca. Acoperim cu un capac si punem craticioara la rece (nu la frigider). A doua zi, mai adaugam o ceasca de zahar si fierbem pe foc mic inca 30 de minute. Lasam ghimbirul sa se raceasca in siropul format. Rece, il strecuram ca sa eliminam excesul de sirop. Amestecam bucatelele de ghimbir in ultima ceasca de zahar si punem rasfirat pe o foaie de copt ca sa se usuce (aprox 6 ore). Pastram pana la utilizare intr-un vas inchis ermetic, la rece - nu la frigider. Se foloseste la prajituri sau daca va place, puteti sa il rontaiti pur si simplu.