Am ales aceste ingrediente pentru a-i da macroului o savoare aparte pe care numai citricele i-l pot da. Gatesc adesea peste cu citrice, nu neaparat cu lamaie. Interesant mi se pare gustul pe care grapefruitul in da pestelui de orice fel, mai ales grapefruitul rosu. De data asta am incercat cu pomello. Pestele curatat si spalat se umple cu un amestec de pomello taiat cubulete, busuioc, menta, piper verde si cativa catei de usturoi.

Se asaza in tava in care am pus sarea grunjoasa si se da la cuptor. Intre timp, puteti gati crochetele de cartofi.

Fierbeti cartofii si pasati-i ca pentru piure. Amestecati-i cu branza feta, albusul unui ou, patrunjel, piper, usturoi pisat. Prajiti usor ceapa, fara s-o aduceti in faza aurie; trebuie doar un pic prajita. Amestecati-o cu pasta. Din pasta astfel obtinuta formati crochetele.

Dati-le prin oul batut impreuna cu galbenusul primului ou, apoi prin faina. Prajiti cu grija crochetele, intorcandu-le in uleiul incins. Acum puteti prepara sosul.

Amestecati rosiile maruntite cu ardeii kapia copti. Adaugati uleiul si scadeti pe fos mic, amestecand sa nu se lipeasca.

Cand incepe sa sfaraie, scoateti de pe foc,a daugati usturoiul pisat, piperul si verdeata.

Serviti totul cald. E delicios. Pofta buna!