Detalii Turos Bukta (Branzoici)
In 250 ml lapte caldut dizolvam drojdia, 2 linguri zahar,sarea,zaharul vanilat . In faina se face o gaura in care turnam amestecul de mai sus si il amestecam cu un pic de faina si il lasam la dospit la loc caldut 1/2 ora. Dupa ce a dospit adaugam cele 8 galbenusuri, untul, zaharul, coaja rasa de la lamaie si se framanta pana cand aluatul face besici.(Aluatul se lasa mai moale sa nu fie prea tare) Daca aluatul e prea tare se mai poate adauga putin lapte caldut. pana devine mai moale. Dupa ce au aparut primele besici,punem si mana de ulei dupa care mai framantam cca. 10 minute si apoi il punem la dospit la loc caldut. Dupa ce a dospit scoatem aluatul, il intindem cu mana si taiem fasii mai late de aluat(de latimea degetului mic) pe care le taiem apoi sub forma de patrate, le umplem cu branza,il pliem ca pe un plic si-l asezam in tava unsa sau tapetata cu folie de aluminiu, unde le mai lasam la dospit inca 20 minute . Dupa ce a dospit in tava le ungem cu galbenus de ou si le punem in cuptorul preincalzit. Se coace la foc mare timp de cca 10 min dupa care se da foc mic, cca 30 min. Se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop peste care se pune o bucata punga si iar se acopera cu un prosop si se lasa asa pana raceste.
In 250 ml lapte caldut dizolvam drojdia, 2 linguri zahar,sarea,zaharul vanilat . In faina se face o gaura in care turnam amestecul de mai sus si il amestecam cu un pic de faina si il lasam la dospit la loc caldut 1/2 ora. Dupa ce a dospit adaugam cele 8 galbenusuri, untul, zaharul, coaja rasa de la lamaie si se framanta pana cand aluatul face besici.(Aluatul se lasa mai moale sa nu fie prea tare) Daca aluatul e prea tare se mai poate adauga putin lapte caldut. pana devine mai moale. Dupa ce au aparut primele besici,punem si mana de ulei dupa care mai framantam cca. 10 minute si apoi il punem la dospit la loc caldut. Dupa ce a dospit scoatem aluatul, il intindem cu mana si taiem fasii mai late de aluat(de latimea degetului mic) pe care le taiem apoi sub forma de patrate, le umplem cu branza,il pliem ca pe un plic si-l asezam in tava unsa sau tapetata cu folie de aluminiu, unde le mai lasam la dospit inca 20 minute . Dupa ce a dospit in tava le ungem cu galbenus de ou si le punem in cuptorul preincalzit. Se coace la foc mare timp de cca 10 min dupa care se da foc mic, cca 30 min. Se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop peste care se pune o bucata punga si iar se acopera cu un prosop si se lasa asa pana raceste.