Frecam coaja citricelor foarte bine cu un burete de vase nou, sub jet de apa calda. Curatam coaja inclusiv partea alba. Taiem fasii cat mai subtirele. Oparim cojile cateva secunde apoi clatim cu apa rece. Repetam operatiunea de 2-3 ori ca sa indepartam gustul amar, specific cojii citricelor. Masuram cojile obtinute cu o cana. Cate cani de coji avem, vom folosi tot atatea cani de apa si tot atatea cani de zahar ca sa facem un sirop simplu. Cand acesta clocoteste, punem cojile la fiert timp de 30 de minute (foc mic). Acoperim vasul si dam la rece pana a 2-a zi. Punem iara pe foc vasul, impreuna cu inca o cana de zahar. Fierbem pe foc mic pana cojile devin sticloase. Scurgem cojile de sirop apoi le amestecam cu putin zahar tos si le intindem pe o hartie de copt ca sa se usuce. Le amestecam din cand in cand. In cateva ore, se vor intari.

Frecam coaja citricelor foarte bine cu un burete de vase nou, sub jet de apa calda. Curatam coaja inclusiv partea alba. Taiem fasii cat mai subtirele. Oparim cojile cateva secunde apoi clatim cu apa rece. Repetam operatiunea de 2-3 ori ca sa indepartam gustul amar, specific cojii citricelor. Masuram cojile obtinute cu o cana. Cate cani de coji avem, vom folosi tot atatea cani de apa si tot atatea cani de zahar ca sa facem un sirop simplu. Cand acesta clocoteste, punem cojile la fiert timp de 30 de minute (foc mic). Acoperim vasul si dam la rece pana a 2-a zi. Punem iara pe foc vasul, impreuna cu inca o cana de zahar. Fierbem pe foc mic pana cojile devin sticloase. Scurgem cojile de sirop apoi le amestecam cu putin zahar tos si le intindem pe o hartie de copt ca sa se usuce. Le amestecam din cand in cand. In cateva ore, se vor intari. Le pastram in borcan de sticla inchis ermetic, la frigider. Le folosim pentru decoratul fursecurilor, al inghetatei sau tocate in creme sau aluaturi.