Se pune zaharul la topit, cand s-a topit se pun nucile intregi in el. Se amesteca bine si se ia vasul de pe foc.

Nucile pralinate se sfarama intr-un mojar /intr-un castorn cu pisalogul.

Blat:Galbenusurile se mixeaza cu 150 g zahar, timp de 30 de minute. Se adauga apoi 4 linguri de apa rece, la interval de 5 minute si praful de copt stins cu zeama de lamaie/otet.

Separat, se bat albusurile cu 4 linguri de apa rece pana devin spuma, apoi se adauga zaharul ramas si se mixeaza in continuare. In spuma de albusuri se adauga faina cernuta, nuca macinata si cacaua. Se amesteca usor cele doua compozitii (cu mixerul). Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 200 grade timp de 30 de minute, verificand cu o scobitoare daca blatul este copt.

Crema:Se fierbe laptele cu faina, zaharul si oul. Cand s-a racit, se incorporeaza treptat untul moale si nesul. Tot amestecul rezultat se mixeaza foarte bine. In crema se adauga 100 g nuci pralinate, macinate. Se omogenizeaza. Blatul se taie pe jumatate. Peste primul blat se pune jumatate din cantitatea de crema. Deasupra se plaseaza cel de-al doilea blat. Peste blat se pune restul de crema. Peste crema se presara 50 g nuci pralinate macinate.