Salam de biscuiti retetaIntr-o tava punem simburi de nuca la prajit in cuptor la 180 pentru circa 15 minute (pina cind incep sa se rumeneasca putin). Intr-un castron punem la inmuiat stafidele cu putina apa calduta si citeva picaturi de esenta de rom. Intre timp luam biscuitii si ii impartim in doua parti egale. Jumatate ii rupem in bucati mai mari iar cealalta jumatate ii macinam cu ajutorul unui robot de bucatarie pina devin ca o faina. Unim si amestecam bine cele doua parti de biscuiti. Simburi de nuca ii tocam cu un cutit in bucati mai marisoare si ii punem peste biscuiti. Intr-o craticioara punem sa se topeasca untul. Cind este topit, adaugam laptele si zaharul, amestecam bine si lasam sa fiarba la foc mic pina cind se topeste zaharul, apoi adaugam cele 3-4 linguri de cacao si amestecam pina devine un amestec omogen. Strecuram stafidele intr-un stercurator si le punem peste biscuiti si simburi de nuca, varsam peste siropul de lapte, unt, zahar si cacao, amestecam bine. Mai adaugam citeva picaturi de esenta de rom, dupa gust, amestecam totul din nou pina cind devine un amestec omogen. Dupa care incepem sa impartim compozitia pe niste bucati de folie transparenta pentru bucatarie si incepem sa le rulam pe masa, presindu-le cu mina pina cind iese tot aerul, dindu-le astfel forma unui salam. Dupa care le punem in frigider pentru citeva ore pentru a se intari.