Separam ouale. Albusurile le punem in bolul cel mare (bol in care vom prepara compozitia blatului) si galbenusurile intr-un bol mai mic. Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o bezea, adaugam jumatate din cantitatea de zahar si continuam sa mixam pana ce bezeaua formata se intareste. Separat mixam galbenusurile cu zaharul ramas, cu cele doua linguri de ulei, zaharul vanilat si esenta de rom. Cand toate ingredientele s-au omogenizat incorporam amestecul format in bezeaua formata din oua si zahar mixand la o treapta mica.

Din acest moment nu mai avem nevoie de mixer .

Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul (fara a-l stinge cu zeama de lamaie) si incorporam faina cu o lingura de lemn amestecand de jos in sus pentru a permite aerului sa patrunda in aluat. Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia rezultata in tava si dam la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute la foc mediu.

Crema o preparam conform instructiunilor de pe plic.

Lasam blatul sa se raceasca si il taiem in 3. Il insiropam (in cazul meu cu suc de kiwi pentru a avea la interior o culoare verde). Punem crema de vanilie si nuca taia grosier. Dupa ce montam tortul, il imbracam in aceeasi crema de vanilie si il ornam dupa preferinta. Eu am amestecat frisca cu cacao si am pudrat cu cappuccino.