Se taie carnea in cuburi de marime potrivita, asa ca sa intre o data in gura. Se pune intr-o oala la fiert cu apa rece si o lingura de sare mare. Dupa ce incepe sa clocoteasca, se lasa la fiert, la foc mai mare, circa 20 de minute indepartind spuma ori de cite ori este nevoie. Intre timp curatam cartofii si celelalta legume de coaja, le spalam bine si incepem sa le taiem. Cartofii ii taiem cuburi mai marisoare si ii punem intr-un castron cu apa, restul legumelor le tocam cubulete cit mai mici. Cind supa incepe sa nu mai faca spuma, adaugam ceapa, morcovul, telina si celelalte legume. Acoperim cu un capat si lasam sa fiarba la foc potrivit circa 30 de minute. Dupa care adaugam si cartofii si lasam sa fiarba in continuare pina cind se fierbe carnea si cartofii. Cind totul este fiert, punem frunzele de patrunjel tocate marunt, potrivim de sare dupa gust si oprim focul. Se poate servi ca atare sau cu smintina acrisoara si eventual putin piper pus in farfurie. Cu toate ca este cu carne de porc, este o supa usoara, fara nici o grasime, doar foarte putina care o lasa carnea. Cine vrea poate sa o faca si cu carne mai grasa, dar eu o prefer cu cit mai putina grasime. Pofta buna!