Detalii Friptura de porc la tava
Carnea o spalam bine si o portionam.
O tamponam cu niste servete de bucatarie.
Luam o tava si punem in ea un strop de ulei,pe care il intindem cu un penson de bucatarie.
Punem bucatile de carne in tava.
O condimentam cu sare,piper si putina boia de ardei iute.
Ceapa o curatam si o taiem felii rotunde.
Rosiile le spalam si le taiem tot felii rotunde.
Le punem peste carne si feliile de rosii si cele de ceapa.
Punem cam 3 sferturi de cana de apa.
Acoperim tava cu folie,pe care o gaurim din loc in loc.
Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.
Cand este aproape gata,luam folia si stopim carnita cu vin rosu.
Mai dam 10 minute la cuptor,o scoatem si stropim iar cu putin vin si o mai punem inca 10 minute,apoi o scoatem si o lasam la racorit.
Merge de minune cu muraturi si bineinteles un pahar de vin rece.