Se pune apa la fiert cu sare si ceapa in care am infipt cuisoarele ;se adauga carnea de vita si se fierbe in cratita de fiert sub presiune 45 de minute.

Ceapa se indeparteaza dupa ce a fiert carnea si supa se strecoara.

Bobul verde de gradina se taie in bucati de 2-3 cm.

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita anti aderenta si se adauga pastaile de bob impreuna cu coriandrul taiat marunt, sare si piper proaspat macinat dupa gust.

Dupa 5 minute se adauga pahar de apa in care a fiert carnea si se lasa la foc mediu cca 20 de minute.

Orezul se opareste si se spala bine.

In cratita in care gatim maglubeh se aseaza mai intai un strat de orez; peste orez punem pastaile de bob si apoi carnea fiarta de vita.

Se acopere cu restul de orez si se presara cu condimentul pentru maglubeh.

Supa in care a fiert carnea se potriveste de sare si se toarna peste orez, numai cat sa-l acopere.

Orezul arabesc trebuie sa fie bine fiert,dar bobul trebuie sa ramana ferm; de aceea proportia orez/apa este 1 cana orez /1 cana si apa.

Se pune la fiert mai intai la foc normal si cand incepe sa fiarba se acopere cu un capac si se reduce focul la minim.

Se fierbe 20-25 de minute.

Se rastoarna pe platoul de servire si se lasa 5 minute, dupa care se ridica cratita.

Se prajesc semintele de pin si migdalele in ulei pana iau o culoare aurie.

Se presara peste maglubeh.

Se serveste cu salata arabeasca mixta sau cu iaurt.

Maglubeh se poate prepara si cu boabe proaspete de la bobul verde de gradina.

Pofta buna!