Se pregatesc toate ingredientele pentru ca mai apoi asezatul lor pe betisoare sa mearga repede. Se spala carnea si legumele. Carnea se taie in bucati cam de 5 pe 5 cm, se condimenteaza, dupa care se da prin ulei. Carnaciorii se taie tot cam la 5 cm. Dovlecelul si cartoful se curata de coaja si se taie felii potrivite ca grosime. Rosiile daca sunt cherry se lasa intregi, daca sunt mari se taie in patru. Ardeiul se taie tot sub forma unor patrate, ca si carnea de pui. Asezarea pe betisoare: Eu incep intotdeauna cu o ciupercuta, deoarece ramane foarte fixa si atunci cand asez restul ingredientelor deasupra, nu ajung cu ele pe jos. Asez mai apoi o bucata de piept de pui insotita de una de ardei, ceapa rosie, din nou piept de pui, apoi dovlecel, rosie, carnaciorul afumat (deoarece acesta tinde sa se usuce, asa ca rosia ii mai imprumuta din sucul ei), ceapa alba, din nou piept de pui, apoi adaug pe betisor o frunza de dafin, deoarece consider ca ii da o aroma deosebita carnii pe pui, apoi din nou o bucatica de pui, carnacior, rosie, dovlecel, cartof, carne, ciupercuta si dovlecel. Eu le prepar la cuptor, in felul urmator: iau o tava de aproximativ 25 latime pe 30 lungime si incep sa asez fiecare frigaruie pe marginile ei, pe latime (a se vedea fotografia). Betisorul avand aprox. 30 de cm, depaseste latimea tavii asa ca sta. Si astfel, circula caldura excelent si pe sub preparate. Preincalzesc cuptorul pentru 5-10 minute, timp in care presar niste sare si piper pe frigarui, pun si putin ulei pentru a nu se usca si le dau la cuptorul electric la 180-200 de grade pentru 40-50 de minute. Cu 5 minute inainte sa le opresc, scot putin tava din cuptor si stropesc cu vin alb. Le servesc cu garnitura de cartofi copti de obicei. (Acesti pot fi pusi in cuptor in acelasi timp). Sa aveti pofta mare!