Fierbeti carnatii in apa, 2- 3 clocote, scoateti si lasati la zvantat. Prajiti-i apoi in ulei, pe ambele parti, pana capata o culoare maro- aurie. Scoateti, dati deoparte si pastrati la cald. Curatati si spalati bine, in mai multe ape, frunzele de spanac. Lasati-le la infuzat, 3 min, intr-o oala cu capac, in apa clocotita cu sare. Scurgeti, pastrand o parte din zeama si treceti imediat spanacul sub un jet de apa rece. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii. Tocati grosier. Separat, fierbeti in apa sarata, 20 min, cartofii curatati si taiati cubulete. Scurgeti si pasati imediat, adaugand smantana (optional), untul si laptele cald. Amestecati cu usturoiul, spanacul si atata zeama in care a fiert acesta, cat sa obtineti consistenta dorita la piure. Condimentati cu sare, piper, nucsoara pudra (optional), dupa gust. Serviti cald alaturi de carnatii prajiti si o salata de sezon.

Fierbeti carnatii in apa, 2- 3 clocote, scoateti si lasati la zvantat. Prajiti-i apoi in ulei, pe ambele parti, pana capata o culoare maro- aurie. Scoateti, dati deoparte si pastrati la cald. Curatati si spalati bine, in mai multe ape, frunzele de spanac. Lasati-le la infuzat, 3 min, intr-o oala cu capac, in apa clocotita cu sare. Scurgeti, pastrand o parte din zeama si treceti imediat spanacul sub un jet de apa rece. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii. Tocati grosier. Separat, fierbeti in apa sarata, 20 min, cartofii curatati si taiati cubulete. Scurgeti si pasati imediat, adaugand smantana (optional), untul si laptele cald. Amestecati cu usturoiul, spanacul si atata zeama in care a fiert acesta, cat sa obtineti consistenta dorita la piure. Condimentati cu sare, piper, nucsoara pudra (optional), dupa gust. Serviti cald alaturi de carnatii prajiti si o salata de sezon.