Se inmoaie drojdia cu o lingurita cu zahar si putina apa calda (nu fierbinte!). Se lasa sa stea putin la cald. Intr-un lighenas se pune un pumn cu faina cernuta, se amesteca bine cu drojdia muiata, adaugand inca putina apa calda, cat sa iasa o plamadeala suficient de moale. Se bate pana incepe sa faca basici, se presara cu putina faina, se acopera cu un servet curat si se lasa la cald, sa creasca.

Daca s-a umflat destul, se toarna peste faina cernuta in prealabil intr-un lighean mare, se adauga uleiul si, in timpul framantarii, treptat, se toarna apa calduta. Trebuie sa rezulte un aluat potrivit de tare, care nu se lipeste de mana.

Se presara aluatul cu faina, se lasa, acoperit, sa mai creasca, apoi se taie din el bucati din care se modeleaza painici mici pe care mai apoi le veti intinde.

Varza o tocam marunt apoi o calip putin impreuna cu condimentele si mirodeniile alese. Cand este gata o dam putin deoparte sa se raceasca.

Dupa ce varza s-a racit, painicile mici le intindem cu un sucitor si le umplem cu varza ( si/sau dulceata). O tigaie o punem la foc si o ungem cu putin ulei ca sa nu se lipeasca placinta.

Se servesc calde, reci, la micul dejun sau la cina!Se pot umple si cu branza sau alte alimente preferate!Pofta buna!